Deň čokolády a pozitívneho myslenia v 3.B

Začiatok školského roka je náročný ako pre deti, rodičov tak aj pre učiteľov. My sme ho odštartovali pozitívne a veríme, že takto nám to vydrží až do konca školského roka. A aby bol aj sladký tak 13.9. na Deň čokolády a pozitívneho myslenia sme si v našej triede urobili malú ochutnávku čokolády.

Čokoláda je potravina, ktorá sa vyrába z plodov kakaovníka a patrí medzi najpopulárnejšie sladkosti na svete. Je obľúbenou pochúťkou ako detí tak ak dospelých. Mamička jedného nášho žiaka p. Remžová pracuje na Štátnej veterinárskej a potravinárskej správe a má okrem iného na starosti aj kontrolu čokolády. Porozprávala nám veľmi veľa zaujímavých informácií o histórií čokolády, kde sa čokoláda pestuje a ako a aký dlhý a náročný je proces kým sa k nám dostane naša obľúbená pochúťka vo forme akú ju najviac milujeme.

Na záver nás čakala ochutnávka kakaových bôbov a rôznych druhov čokolád od tmavej horkej cez mliečnu až po bielu. Každému chutila iná. A aby deň bol naozaj sladký obdarovali sme sa navzájom čokoládkami.

Tešíme sa na ďalšie takéto dni. Trieda 3.B a p. učiteľka Ftáčniková